Meer plantenplezier. Met de juiste verzorging!

hoe verzorg ik de medinilla?

Een plant goed verzorgen betekent: langer plezier van uw aankoop.

SCROLL

medinilla verzorging

Een plant goed verzorgen betekent: langer plezier van uw aankoop. En voor de juiste verzorging hoeft u helemaal geen botanicus te zijn. Een paar praktische tips in de gaten houden: dat is alles. Bij Laguna delen we graag onze kennis van onze Medinilla’s met u. Weet u wat: we vragen het onze planten zelf waar ze van houden...

hoe verzorg ik de medinilla?

Met mijn tropische afkomst hou ik van een lichte plek met daglicht, maar niet in het midden van de kamer. Zet mij in de zomer niet direct in de zon; dan kan mijn blad verbranden. In de winter ben ik minder kieskeurig: zet mij maar voor het raam in de zon. Heel dorstig ben ik niet. Ik heb het liever wat te droog dan te nat. Onthoud: als mij bloemen en bladeren slap hangen, wordt het tijd voor de gieter. Sproeien? Graag, maar het hoeft niet per se.

De medewerkers van Laguna hebben mij al genoeg voeding meegegeven voor de eerste maanden, als ik bloeiend word verkocht. Als de bloei over is, mag eenmaal per twee weken een klein beetje voeding best. Mijn lievelingskostje is trouwens orchideeënvoeding.

Ik bloei trouwens maar liefst drie maanden. Wilt u langer plezier van mij beleven? Knip de uitgebloeide bloemen eruit, zet mij op een lichte plek die iets kouder is (16 tot 18 graden) en er komen weer nieuwe scheuten bij. Buiten de bloeiperiode mag u mij gerust verpotten als ik te groot word.

inspiratie
‘Doordat de Medinilla in meerdere formaten leverbaar is, is de plant interessant voor veel afnemers’
michel
medinilla
lookbook