MEER PLANTENPLEZIER. MET DE JUISTE VERZORGING!

hoe verzorg ik de brugmansia?

Een plant goed verzorgen betekent: langer plezier van uw aankoop.

SCROLL

brugmansia verzorging

Een plant goed verzorgen betekent: langer plezier van uw aankoop. En voor de juiste verzorging hoeft u helemaal geen botanicus te zijn. Een paar praktische tips in de gaten houden: dat is alles. Bij Laguna delen we graag onze kennis van onze Brugmansia’s met u. Weet u wat: we vragen het onze planten zelf waar ze van houden.

hoe verzorg ik de brugmansia?

Als echte buitenplant hou ik van een plekje in uw tuin, op uw balkon of op het terras. Ik mag in de zon maar ik hou ook van een beetje schaduw. Waar ik wel prijs op stel, is een beetje beschutting. Mijn bloemen en bladeren kunnen wel wat bescherming tegen de Hollandse wind gebruiken. Heeft u zo’n plek? Fijn, dan kunt u tot aan het najaar nieuwe bloemen tegemoet zien!

Omdat ik flink in de groei ben, lust ik best een slokje. Schijnt de zon en is het warm, dan mag het zelfs iedere dag. Maar kijk uit met water geven, want natte voeten zijn geen pretje. Tip: zet mij direct na de aankoop over in een grotere pot, dan hoeft u minder water te te geven. Doet u er de eerste maanden maar wat plantenvoeding bij. Is het eenmaal augustus, dan is de meeste groei er wel uit en ben ik niet meer zo hongerig. En ik overwinter graag op een koele, lichte plek. Hoe koel? Hou maar 8 tot 10 graden aan en beperk de watergift een beetje. Tot volgend jaar in de tuin!

assortiment
‘Veel water geven en je hebt een zomer lang plezier’
ron
medinilla
lookbook