MEDINILLA ASSORTIMENT

de specialist in medinilla

Een stukje tropen in Nederland.

SCROLL

onze medinilla’s

Planten uit de tropen hebben altijd iets aansprekends. Door de vorm, door de bloemen, door de kleuren. Precies wat de Medinilla anders maakt. In z’n oorspronkelijke omgeving - het zuiden van Azië en vooral de Filipijnen - valt de Medinilla vooral door iets anders op: de plant groeit op de takken van de bomen, als ‘epifyt’. Onder de bladeren vindt de Medinilla de beschutting voor de niet altijd vriendelijk brandende tropenzon.

In de natuur kan de plant wel drie meter hoog worden. Opvallend zijn de bloemen. Waar elke andere plant die trots laat zien, gaan de bloemtrossen van de Medinilla hangen. De bloementros van de Medinilla is extra bijzonder: als enige variëteit zijn de kwetsbare trosjes beschermd door schutbladeren. Continue veredeling heeft van de enthousiast groeiende Medinilla een pracht van een kamerplant gemaakt, die in de Europese huiskamers lang bloeit: tot wel drie maanden lang.

Leverbaar in twee verpakkingen
Laguna levert de Medinilla in twee soorten verpakkingen: één voor de retail en één die meer is gericht op de verkoop in tuincentra.

Medinilla Magnifica

Het is de moeder van alle Medinilla’s: de oer-Medinilla zoals die oorspronkelijk in de tropen is ontdekt (door gouverneur J. de Medinilla van de Marianen Eilanden, als u het precies wilt weten). De Magnifica is de enige Medinilla-variëteit met schutbladeren. Die bladeren beschermen de grote bloemen die de Magnifica zo onderscheidend maken. De kleur is pastelroze. Laguna levert de Medinilla Magnifica in 17 cm pot, één, twee of zelfs drie etages hoog.

- 2 tot 6 bloemen - 17 cm - 1-2-3 etages

Medinilla Flamenco

Eigen veredeling heeft geleid tot een aparte variëteit: de Medinilla Flamenco. Optisch een echte Medinilla met z’n tropisch voorkomen, die van de Magnifica verschilt door een meer intense bloemkleur. Het is een kleur die richting zuurstokroze gaat, een kleur die ook in de bloemstelen terugkeert. Het ronde opstaande blad is mooi donkergroen van kleur. Deze Medinilla-variant is ook leverbaar in 17 cm pot.

- 2 tot 6 bloemen - 17 cm - 2 etages

medinilla lambada

Iets kleiner, maar nog altijd herkenbaar als de Medinilla, is de variant Lambada. Ook die is afkomstig van eigen veredeling. Het is een soort dat compacter blijft. Net als de Flamenco verschilt ook de Lambada van de Magnifica door de ceriserode kleur. Leverbaar in 14 cm pot.

- 2 tot 5 bloemen - 14 cm - 2 etagesmeer planten plezier
verzorging
‘Omdat we de Medinilla ook zelf veredelen, weten we alles van de teelt’
frank
medinilla
lookbook